משדרי ומקלטי וידאו
VTX / VRX
הוידאו הוא חלק מאוד חשוב ברחפן, על הרחפן קיים משדר וידאו (נקרא גם VTX) ובמשקף קיים מקלט (VRX), קיימות היום שתי טכנולוגיות שונות - אנלוגי מול דיגיטלי וחשוב להבין את ההבדלים ביניהם.
מערכות דיגטליות יהיו באיכות גבוהה יותר מבחינת הוידאו והן יקרות יותר (לרוב) ממערכות אנלוגיות. היתרון הגדול באנלוגי הוא המגוון, משקף אנלוגי קיים החל מ250 ש"ח ועד למחיר של משקפים דיגטליים (לדגמים המובילים), כאשר בדיגיטלי המגוון מצומצם יותר ולרוב החברות יש משקף אחד בלבד במגוון.
לעמוד החנות לרכישת משדרים \ משקפים
מערכות דיגטליות:
DJI:
הותיק והמוכר ביותר בתחום הדיגיטלי. לDJI יש נכון לעכשיו כבר 4 משקפים שונים (עם משקף נוסף שיוצא בימים אלו) ומספר משדרים שונים. DJI נחשבים באיכות הגבוהה ביותר ובטווח הטוב ביותר (שנוי במחלוקת, אבל מהמובילים ללא ספק). החסרון הגדול של המערכת היא שהיא סגורה לחלוטין והיצרן אינו קשוב לתחום הFPV בכלל.
המשקפים השונים של DJI:
Goggles V1 - המשקף הראשון שהוציאו, אינו תואם למערכות O3 והלאה (דור ישן)
Goggles V2 - לאחר עדכון גרסא תואם גם את הO3, חיצונית נראה בדיוק כמו V1, גדול מעט ומסורבל
Goggles 2 - משקף עדכני, קטן וקל, מקבל הרבה תלונות על ההתאמה שלו לפרצוף והנוחות לעומת הדור הקודם (חובה להחליף ספוג) אבל מעבר לכך עושה עבודה טובה.
Goggles Integra - גרסת התקציב של הGoggles2, חיצונית נראה כמעט זהה למעט מספר שינויים: זווית ראיה זרה יותר (FOV) - יש האומרים שזה יתרון כי המסכים מאוד קרובים, סוללה מובנית ולא מתחלפת עם חוט, שליטה עם כפתורים במקום טאצ' ועדשות שאינן מתכווננות לבעלי משקפיים (מקבלים עם המשקף סט עדשות, אבל צריך להחליף אותן ידנית לעומת חוגת הזזה בGoggles2
Goggles 3 - המשקף החדש שיצא עם הAvata 2, כרגע לא תואם לאף מערכת בתחום הFPV. כנראה שבקרוב יצאו עדכוני גרסא כדי שיעבוד עם O3 ואולי אפילו עם ויסטה (לא ידוע בשלב זה ואין פרסום רשמי)
מבחינת משדרים יש לDJI כרגע 3 משדרים שונים:
Air Unit - הדור הראשון של המשדרים, יחסית גדול, בעל שתי אנטנות וכרטיס זכרון המקליט עליו כולל סאונד.
Caddx Vista / Runcam Link - הדור השני של המשדרים, זהה בטכנולוגיה לAir Unit הראשון, אותה איכות וידאו ואותו טווח קליטה. מגיע עם אנטנה אחת (משפיע מעט בסביבות מסויימות על הקליטה, רוב הזמן ללא שינוי), קטן משמעותית אך ללא יכולת הקלטה בכרטיס זכרון על המכשיר. מכיוון שDJI לא יכלו לשווק אותה במדינות מסויימות הם הוציאו את הייצור שלה ליצרן חיצוני (Caddx) ולאחר מכן לRuncam, מדובר במערכת זהה בשני המקרים רק עם מצלמות שונות. בCADDX המצלמה הרגילה היא Nebula Pro והמצלמת לילה היא Polar ובRuncam המצלמה הרגילה היא Wasp והמצלמת לילה היא Night Eagle.
Air Unit O3 - המערכת הדיגיטלית העדכנית ביותר של DJI, מספקת וידאו ברמה הגבוהה ביותר בשוק כרגע באיכות 4K. בעלת אנטנה אחת עם שתי יציאות (או שתי אנטנות נפרדות), מקליטה גם על כרטיס זכרון וגם בזכרון פנימי על היחידה אך ללא סאונד.
Walksnail (ווקסנייל):
מערכת דיגיטלית נוספת של יצרן מוכר (Caddx). כרגע מציעים משקף אחד בלבד בשם Goggles X או יחידת מקלט הנקראת VRX ומחברת לכל משקף עם כניסת HDMI (לדוגמא חלק מהמשקפים האנלוגיים)
מבחינת מקלטים יש מגוון גדול, כשהמוביל שבהם הוא הMoonlight באיכות 4K ובעל יכולות צילום מרשימות בלילה (בניגוד לO3), דרך מספר משדרים "רגילים", משדר מיוחד לרייסרים (קטן וקל) ומשדרים קטנים לרחפני 1S קטנים (דבר שלא קיים אצל DJI)
HD Zero:
המערכת הדיגיטלית השלישית בשוק, מיועדת בעיקר לרייסרים.
מבחינת פריסטייל, טווח וחדירה היא נחותה משתי המתחרות שלה, אך לתחרויות היא עדיפה ולמעשה הרבה מאוד מתחרים עוברים כיום לHD Zero בשל האיכות וקצב התגובה.
מערכת HD Zero בנויה כמו אנלוגי במנגנון שנקרא Fixed Latency, כאשר הקליטה מתחילה להעלם איכות הוידאו וחלקים ממנו נעלמים ולא נוצר דיליי שמאפיין את רוב המערכות הדיגיטליות היום.
לHD ZERO קיים גם מקלט חיצוני (VRX) שאפשר לחבר למשקפים בעלי כניסת HDMI (לדוגמא משקפים אנלוגיים או ווקסנייל)
אנלוגי:
מערכות אנלוגיות הן הפשוטות ביותר. כל משקף (או מסך) יכול להתחבר לכל משדר ולהיפך. מדובר בשידור בתדר מסויים, תכוון את המשקף לאותו תדר ותקלוט את השידור. ניתן לצפות מספר משקפים או מסכים באותו שידור במקביל ללא הפרעה.
השידור האנלוגי הוא באיכות ירודה מדיגיטלי אך עם זמן תגובה מהיר יותר וקבוע, מה שאומר שהוא לא משתנה עם הקליטה. כאשר הקליטה יורדת השידור לעיתים נהיה שחור לבן או שחלקים ממנו חסרים, אבל לרוב עדיין ניתן להטיס גם במצבים האלו עד שתשתפר הקליטה
משקפים אנלוגיים קיימים במגוון רחב מאוד של דגמים החל ממשקפי "BOX" מסורבלים אך זולים ועד המשקפים המובילים בשוק שהם Fatshark HDO 2.1 , Orqa , Skyzone SKY04X V2. חשוב לזכור שמשקף אנלוגי צריך גם מודול חיצוני ברוב המקרים שגם לו עלות נוספת, סוללות ואנטנות לאותו מודול. בניגוד למשקפים דיגיטליים שמגיעים עם כל מה שצריך בכדי לעבוד.